O nama

UNA KOP

23+ GODINE ISKUSTVA

Radnja za bušenje dubinskih bunara UNA KOP osnovana je 2000. godine u Kragujevcu. Dugi niz godina radimo veoma kvalitetno i postojano. Osnovna delatnost radnje je bušenje dubinskih bunara. Nalazimo se na adresi Opornica bb u Kragujevcu.

Kao hidrogeološki objekat, bunar je izveden u tlu čija je namena eksploatacija ili osmatranje podzemnih voda. Na osnovu metoda koji se koristi pri bušenju bunara, bunari se dele na kopane i bušene bunare. Dubina bunara se kreće od 100 do čak 250 m u zemlji.Kao hidrogeološki objekat, bunar je izveden u tlu čija je namena eksploatacija ili osmatranje podzemnih voda.

BUŠENJE DUBINSKIH BUNARA

Površinske Geotermalne Sonde

Površinske geotermalne sonde se koriste u slučajevima kada nema podzemnih voda ili su lošeg kvaliteta, kada ne postoji mogućnost bušenja dubinskih geotermalnih sondi itd. Sistem se postavlja tako što se iskopa jama određenih dimenzija, zavisno od potrebne snage, dubine od 1 do 2 metra. Na dno jame postavlja se izmenjivač u vidu „cevne zmije”. Sistem cevi je zatvorenog tipa i na njegovom kraju se nalazi toplotna pumpa koja preuzima prikupljenu energiju.

Dubinske Geotermalne Sonde

Kod dubinskih geotermalnih sondi temperatura tla na dubinama većim od 10 metara je konstantna tokom cele godine što obezbeđuje stalan i ujednačen izvor energije. Sondu predstavlja par cevi kroz koje protiče tečnost i preuzima energiju od okolnog zemljišta.

BUŠENJE DUBINSKIH BUNARA

UNA KOP

Uz pomoć našeg stručnog tima, koji su obučeni za svaki posao oko bunara, u mogućnosti smo da odgovorimo na svaki izazov, čak i najkomplikovaniji zahtev vezan za bušenje bunara.

23 godine iskustva i veliki broj klijenata
naša su najbolja preporuka